Mcusta Damask Classic D Gyuto 240

€290,00

Osnoven kuhinjski nož Gyuto je s svojimi 24 cm nekoliko večji nož za vsakdanja kuhinjska opravila, sekljanje in rezanje na deski, pripravo zelenjave, mesa in rib.

Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini.

Sredica noža je odlično, nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža, saj je damask vzorec še dodatno poudarjen. Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za uporabo v levi in desni dlani. S svojim tankim rezilom, značilnim za vse Mcusta nože, bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi meso in ribe.

Odlično uravnoteženost nožu daje bel ročaj iz laminiranega lesa, izjemno vzdržljivega in odpornega na obrabo, prav tako pa nudi čvrst in udoben oprijem. Za dodatni estetski naboj so pri Mcusti poskrbeli s tremi zakovicam. Zaključek ročaja je nerjaveč in poskrbi za gladek in prijeten prehod med ročajem in rezilom.

Nož je primeren za domačo in profesionalno uporabo.

Oster nasvet: Spodnji del ročaja je raven in zaključen z jekleno ploščico. Ta del noža lahko uporabljate za različne kuharske naloge, kot je npr. drobljenje česna.

O podjetju Mcusta Zanmai: 
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.

Zanimivost: 
Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)

Specifikacije:
Jeklo: VG-10
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 240 mm
Dolžina noža: 380 mm
Širina rezila: 49 mm
Debelina rezila pri peti: 2,2 mm
Teža: 255 g
Dolžina ročaja: 135 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
bela micarta

Priporočamo