Mcusta Damask Classic D Boning 165

€220,00

Ta vrhunski nož združuje stoletja staro tradicijo kovaštva z vrhunsko sodobno japonsko tehnologijo. Mcusta noži so lasersko izrezani in ročno brušeni. Kombinacija visoke tehnologije in natančne ročne izdelave zagotavlja popolnost v dizajnu, ravnotežju noža in vrhunski out of the box ostrini.

Mcusta Damask Classic Pro Boning 165 je s 33 plastnim damask vzorcem in belim pakka ročajem s tremi zakovicami  resnično vizualno izstopajoč nož. Primeren je za vse, ki iščete malo težji, a odlično uravnotežen nož s super tankim in natančnim rezilom. Nož je namenjen za izkoščičevanje, ločevanje mesa od kosti. Ročaj in oblika rezila omogočata različne prijeme in tehnike rezanja, predvsem za delo okoli kosti. Primerno za vse ljubiteljske in profesionalne kuharje.

Sredica noža je odlično, nerjaveče VG-10 jeklo (61 HRC), ki je enostavno za ponovno brušenje in dolgo drži ostrino. 32 zunanjih plasti poskrbi za zaščito rezila in hkrati dramatično vizualno podobo noža. Rezilo je dvostransko brušeno. Rezilo je dvostransko brušeno, primerno za levičarje in desničarje. S svojim tankim rezilom (značilnim za vse Mcusta nože) bo z zanemarljivim pritiskom zlahka zarezal skozi zelenjavo, meso in ribe.

Odlično uravnoteženost nožu daje rdeč ročaj iz laminiranega lesa, izjemno vzdržljivega in odpornega na obrabo, prav tako pa nudi čvrst in udoben oprijem. Za dodatni estetski naboj so pri Mcusti poskrbeli s tremi zakovicami in ravnim zaključkom ročaja.

Oster nasvet: Spodnji del ročaja je raven in zaključen z jekleno ploščico. Ta del noža lahko uporabljate za različne kuharske naloge, kot je npr. drobljenje česna.

O podjetju Mcusta Zanmai:
Mcusta Zanmai je japonsko družinsko podjetje z zanimivim (in tehnološko naprednim) pristopom do izdelave nožev. Z 800-letno tradicijo izdelovanja nožev so se odločili znanje tradicionalnega rokodelstva vnesti v oblikovanje lastnih strojev. Mcusta je edini proizvajalec nožev, ki za izrez rezil uporablja laser, v nasprotju s siceršnjo prakso pridobivanja grobe oblike rezila z odtisom modela iz jeklene plošče. Zaradi te razlike so njihova rezila manj občutljiva na strukturne napetosti v jeklu, kar je dodaten razlog, da veljajo za enega najbolj inovativnih in naprednih podjetij za izdelavo nožev na Japonskem. Ročaji in zatiči so z njihovimi visoko kakovostnimi CNC stroji izdelani z natančnostjo 1/1000 mm. Vsak nož je nato pregledan in komponente ročno sestavljene. Preden se noži razpošljejo po celem svetu jih Mcustini strokovnjaki nabrusijo – tako, da je vsak nož ob nakupu oster in takoj pripravljen na uporabo.

Zanimivost: Mcusta je skovanka iz dveh besed: Machine (stroj) in CUSTom (običaj)!

Specifikacije: 
Jeklo: VG-10
Konstrukcija: 33 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 60-61
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 295 mm
Širina rezila: 30 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 180 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: zahodni ročaj / pakka les
Proizvajalec: Mcusta Zanmai

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
33 plastni damask
Ročaj opis: 
bela micarta