AS Makoto Ryusei Gyuto 240

€295,00

Makoto Kurosaki je starejši brat Yu Kurosakija, deluje in ustvarja v Takefu v Echizenu, kjer je glavni brusilec v kovačiji znamenitega Kato-sana. Njegova nova linija AS Ryusei je nastala v sodelovanju z lokalnimi mojstri, nože pa nato tanjša in brusi sam.

Gyuto je japonska izvedba tradicionalnih evropskih chef nožev. Dolžina 240 mm je optimalna za vsestransko delo in tudi za rezanja večjih kosov mesa. Zaradi dolžine ga priporočamo izkušenim kuharjem in vsem tistim, ki ste vajeni daljših nožev. Rezilo je super tanko pri hrbtenici, rob rezila pa enkratno nabrušen. Nož je s kasumi zaključkom in ročno vgraviranim kanji podpisom tudi na pogled zelo lep. Ročaj je osemkotne oblike iz javorjevega lesa z obročkom iz rdečega pakka (stabiliziranega) lesa in se odlično prilega v levo in desno dlan.

Sredica tega noža je je Hitachijevo Super Blue jeklo (Aogami Super), ki sega v sam vrh med kvalitetnimi japonskimi jekli. Nož je kaljen do trdote 63 HRC. Zunanji plasti sta iz nerjavečega jekla, ki objema tudi hrbtenico rezila in nožu zagotavljata dodatno zaščito proti rjavenju.

Kombinacija karbonske jeklene sredice in nerjavečih zunanjih plasti prinaša najboljše lastnosti iz obeh svetov: enostavno vzdrževanje in zaščito proti rji, na drugi strani pa odlično ostrino, hitro brušenje, svilnato gladek rob in učinkovito rezanje in sekljanje. Rezilo bo z uporabo pridobilo patino samo po spodnjem robu rezila vzdolžno s shinogi linijo, ki ločuje plasti jekla.

Kljub nerjavečim zunanjim plastem, je za nož potrebno skrbeti z rednim in skrbnim brisanjem, priporočamo tudi občasen nanos olja Ballistol.

Specifikacije:
Jeklo: Super Blue jeklo (Aogami Super)
Konstrukcija: 3 plastna laminirana, nerjaveči zunanji plasti
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 240 mm
Dolžina noža: 396 mm
Širina rezila: 51,1 mm
Debelina rezila pri peti: 2,1 mm
Teža: 174 g
Material ročaja: Javor / Pakka
Proizvajalec: Makoto

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
63 HRC, nerjaveči zunanji plasti
Ročaj opis: 
javor, rdeč pakka obroček

Priporočamo