Makiri Yokote Kogatana 90

€215,00

Makiri Yokote Kogatana 90 je večnamenski nož zbirateljske vrednosti!

Yokote je japonsko laminirano rezilo za oblikovanje, rezljanje, rezbarjenje in celo cepljenje dreves na vrtu. Enostransko brušeno rezilo ima prirezan vrh in ta natančna konica je izjemno uporabna za precizne naloge. Kogatana pa pomeni tudi »mali meč«. Gre torej za majhen in uporaben (utility) nož z lepim lesenim ročajem, ki se nadaljuje v zaščitno sayo, oblikovano iz enega kosa lesa. Ročaj in saya imata delikatno okrasno intarzijo v obliki cveta slive, ki na Japonskem prinaša prve znake pomladi, je znamenje kreposti, poguma, premagovanja težav, poroke, sreče in je poleg tega tudi simbol samurajev. 

Rezilo je ročno kovano iz Aogami jekla (Blue steel 2), trdote 61-62 HRC in je enostransko brušeno .  Sredica in zunanje plasti noža imajo namreč manjši procent kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega rezila je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. Površina rezila ima nežne odtise kladiv.

Izdelek ni primeren za stik z živili.

Specifikacije:
Jeklo: Blue Steel 2
Trdota (HRC lestvica): 61-62
Dolžina rezila: 90 mm
Dolžina noža: 210 mm
Širina rezila: 23 mm
Debelina rezila: 2,9 mm
Teža: 110 g
Dolžina ročaja: 97 mm
Material ročaja: Pagoda
Proizvajalec: Ikeuchi Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si. na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: