Maguro Kiri Kasumi White Steel 540

€1.550,00

Maguro Kiri Kasumi White Steel 540 je nož za razrez velike tune. Gre za hibrid med Debo in Yanagibo in omogoča rezanje velikih filejev z eno samo potezo. Nož je po eni strani izjemno precizen in pri delu ne poškoduje občutljivega tkiva surovega mesa, po drugi strani pa je dovolj robusten, da se z njim lahko lotimo razreza tako velike ribe. 

Enostransko brušeno (za uporabo v desni roki!) rezilo je dolgo 540 mm in pride v kompletu z leseno zaščitno sayo. Nož ima čudovito končno obdelavo, saj je brušen in poliran na naravnih vodobrusnih kamnih. Vzdolž rezila se zato izjemno lepo vidi valovito površino, ki jo imenujemo kasumi (meglica) zaključek. 

Za izdelavo rezil, pri katerih je ključna dolgotrajna ostrina, se izbira jekla z visokim odstotkom ogljika, zato je tudi ta velikan izdelan iz izjemno čistega White Steel 2, ki nima nobenih drugih dodatkov (lahko vsebuje nekaj fosforja in žvepla kot nečistočo). Ker to jeklo ne vsebuje kroma, rezilo tekom uporabe dobi nekaj patine, vendar ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa.

Ročaj je iz lesa magnolije, z zaključnim obročkom iz roga vodnega bivola. Velikost in oblika ročaja omogočata udoben oprijem in varno delo. 

Nož je narejen v znani nožarski prestolnici Sakai.

Specifikacije:
Jeklo: White Steel 1 (Shirogami)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 540 mm
Dolžina noža: 855 mm
Širina rezila: 38 mm
Debelina rezila pri peti: 5,6 mm
Teža: 685 g
Dolžina ročaja: 275 mm
Material ročaja: tradicionalni japonski ročaj
Proizvajalec: Sakai Kikumori

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo