MAC Ultimate Chef’s Knife

€300,00

Ta Macov veliki kuharski nož spada v najvišji razred profesionalnih kuhinjskih nožev. Odlikuje ga posebno izdelan težji kompakten ročaj, ki daje nožu težo in popolno uravnoteži rezilo. Zaradi teže ročaja bo ta nož predvsem všeč kuharjem, ki so vajeni težkih kovanih nemških oziroma francoskih kuhinjskih nožev, s to razliko, da ima ta nož tanjše rezilo, ki bolje in lažje reže. Gre za združitev klasičnega težkega nemškega oziroma francoskega velikega kuharskega noža s popolnostjo japonskih rezil. Izdelan je iz najboljšega Macovega hišnega sub-zero superiornega jekla z dodatkom volframa, kar omogoča neverjetno ostrino zelo dolgo časa. HRC 61. 

Na voljo v treh dimenzijah dolžine rezila: 
235 mm / 300€
265 mm / 350€
310 mm / 400€

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 265 mm
Dolžina noža: 400 mm
Širina rezila: 50 mm
Debelina rezila pri peti: 3 mm
Teža: 295 g
Dolžina ročaja: 135 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material opis: 
Odporno na rjo

Priporočamo