MAC slicer dimples 270

€165,00

MAC Slicer Dimples je nož  z dolgim in ozkim rezilom. Namenjen je rezanju tankih rezin mesa in ribe ter za mnoga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost. Primeren za domačo ali poklicno rabo in je nepogrešljiv za vse ljubitelje mesnih in ribjih (sushi) jedi. 

Vdolbine na rezilu imajo poleg estetske tudi uporabno vrednost, saj se zaradi neravne površine ob rezanju med hrano in rezilom ustvarijo zračni žepki, zaradi česar se hrana na nož manj prijema. Zato je namenjen predvsem rezanju mesnin in surove ribe, kot je losos.

Rezilo je narejeno iz hišnega Macovega jekla,  odpornega na rjo, ki ohrani ostrino zelo dolgo časa in je enostavno za brušenje. 

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 405 mm
Širina rezila: 39 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 195 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Dimensions: 270 mm × 39 mm × 2 mm

Priporočamo