MAC Professional Santoku Dimples

€170,00

Popularen nož za vsakodnevno uporabo. Dolžina rezila je primerna za domače in poklicne kuharje. Dimpels oziroma rezilo z vdrtim robom je ideja francoskega izvora, ki se je razširila po svetu. Če se boste odločili za nakup tega noža, boste potrebovali več časa za brisanje in čiščenje rezila, vendar pri rezanju hrane, ki je nagnjena k lepljenju na rezilo, vdrti rob deluje!

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 61
Dolžina rezila: 170 mm
Dolžina noža: 300 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 175 g
Dolžina ročaja: 120 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material opis: 
Macovo hišno jeklo z dodatkom volframa
Ročaj opis: 
umetna masa, odličen oprijem
Dimensions: 170 mm × 2 mm × 35 mm

Priporočamo