MAC Professional Chef Dimples

€160,00

Popularen nož za vsakodnevno uporabo. Dolžina rezila je primerna za domače in poklicne kuharje. Dimpels oziroma rezilo z vdrtim robom je ideja francoskega izvora, ki se je naglo razširila po svetu. Ali vam je všečno ali ne, je stvar okusa, potrebovali boste le nekoliko več časa pri brisanju in čiščenju rezila, vendar pri rezanju hrane, ki je nagnjena k lepljenju na rezilo, vdrti rob deluje!

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 200 mm
Dolžina noža: 325 mm
Širina rezila: 48 mm
Teža: 190 g
Dolžina ročaja: 110 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Ročaj opis: 
Micarta
Dimensions: 200 mm × 50 mm × 2 mm

Priporočamo