MAC Pro Solo Fillet 175

€155,00

Macov 17,5 centimetrski nož za filetiranje rib ima ročaj, ki omogoča dober oprijem z mokrimi in mastnimi rokami. Zaradi rahle upogljivosti je idealno za filetiranje. Rezilo je narejeno iz hišnega Macovega jekla,  odpornega na rjo, ki ohrani ostrino zelo dolgo časa in je enostavno za brušenje. 

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 175 mm
Dolžina noža: 310 mm
Širina rezila: 27 mm
Debelina rezila pri peti: 1 mm
Teža: 115 g
Dolžina ročaja: 130 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Proizvajalec: