MAC nož za kruh 270

€150,00

Popularen Macov nož za kruh. Dolžina rezila (270 mm) je primerna za domačo in profesionalno rabo. Rezilo je narejeno iz odličnega visoko karbonskega Macovega hišnega jekla z dodatkom volframa, ki ne rjavi in je trdote 59-61 HRC. Gre za izredno tanek, lahek in oster nož.

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 395 mm
Širina rezila: 37 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 170 g
Dolžina ročaja: 124 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 

Priporočamo