MAC Garasuki Large 210

€155,00

Pravi težki poklicni japonski kuhinjski nož za rezanje perutnine. Ima krepko enostransko brušeno rezilo in trdno špico. Rezilo je debelo 3 mm, tako da lahko brez težav razrežemo manjše kosti, špičasta konica rezila pa je idealna za ločevanje mesa od kosti. Rezilo je narejeno iz Macovega hišnega jekla, ki je odporno na rjo in bo ostalo ostro zelo dolgo časa.

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z velikim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 325 mm
Širina rezila: 40 mm
Debelina rezila: 3 mm
Teža: 220 g
Dolžina ročaja: 110 mm
Ročaj: umetna masa, odličen oprijem
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si. na luka@osterrob.si

Proizvajalec: 
Material opis: 
macovo hišno jeklo
Ročaj opis: 
umetna masa, odličen oprijem