Mac Garasuki

€130,00

Pravi težki poklicni japonski kuhinjski nož za rezanje perutnine. Ima krepko enostransko brušeno rezilo in trdno špico. Rezilo je debelo 3mm, tako da lahko brez težav razrežemo manjše kosti, špičasta konica rezila pa je idealna za ločevanje mesa od kosti. Rezilo je narejeno iz Macovega hišnega jekla, ki je odporno na rjo in bo ostalo ostro zelo dolgo časa.

---

MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsey.

 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material opis: 
Macovo hišno jeklo
Ročaj opis: 
umetna masa, odličen oprijem
Dimensions: 155 mm × 3 mm × 43 mm

Priporočamo