MAC Fishing Chef Mac

€100,00

 Macov 16 centimetrski razkoščičevalni nož ima ročaj, ki omogoča dober oprijem z mokrimi in mastnimi rokami. Ročaj omogoča klasično držanje in povratni mesarski prijem. Ravno, koničasto rezilo je primerno za delo okoli kosti. Zaradi rahle upogljivosti je idealno za filetiranje. Rezilo je narejeno iz hišnega Macovega jekla,  odpornega na rjo, ki ohrani ostrino zelo dolgo časa in je enostavno za brušenje. Nož je v kompletu s plastično nožnico za shranjevanje in transport.

O kovačiji:
MAC noži so narejeni na Japonskem, natančneje v mestu Seki. Izdelani so iz jekla z visokim odstotkom ogljika (C), z dodatki kroma (Cr), vanadija (V), molibdena (Mo) in volfram (W). So odporni na rjavenje vendar ne nerjaveči. Rezultat je neverjetno ostro rezilo trdote cca 60 HRC  brušenim pod izjemno ostrim kotom 15 stopinj, ki ostane oster zelo dolgo in ga je enostavno ponovno nabrusiti. Znani so po izjemni uravnoteženosti in zato zelo primerni za profesionalno kuharsko rabo. Uporablja jih tudi Chef Gordon Ramsay.

Specifikacije:
Jeklo: jeklo z visokim odstotkom ogljika (Macovo hišno jeklo)
Trdota (HRC lestvica): 60
Dolžina rezila: 160 mm
Dolžina noža: 285 mm
Širina rezila: 23 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 120 g
Dolžina ročaja: 135 mm
Material ročaja: Pakka
Proizvajalec: MAC

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Proizvajalec: 
Material opis: 
Macovo hišno jeklo
Ročaj opis: 
umetna masa, odličen oprijem
Dimensions: 160 mm × 23 mm × 2 mm