L.S.D. mesarski set

€125,00

L.S.D Boning Knife 145 + Diamantna brusna palica

Poseben set, primeren za vse ljubiteljske in profesionalne mesarje in ljubitelje priprave mesa. Gre za glavnega delovnega konja, zato ga priporočamo v kombinaciji z diamantno brusno palico, da lahko sproti popravljamo ostrino. 

**

Nož za izkoščičevanje, ločevanje mesa od kosti. Primeren za različne vrste mesa, obrezovanje, izkoščičevanje in ostala mesarska opravila. Dolžina rezila je 145 mm. 

Ročaj in oblika rezila omogočata različne prijeme in tehnike rezanja. Ročaj je iz orehovega lesa in ga je pred prvo uporabo (ter kasneje tudi občasno med uporabo) dobro namazati z oljem za les.

Ta nož lahko uporabljamo tudi za druga opravila v kuhinji. Zaradi svoje oblike je lahko odličen manjši, vsestranski kuhinjski nož. Rezilo je iz odličnega S8A jekla odpornega na rjo, trdote 58 HRC. Nabrušeno je ročno in bo ostalo zelo dolgo časa ostro.

**
Diamantna brusilna palica (254 mm) je namenjena hitremu popravljanju ostrine rezila. Granulacija palice je #800. Primerna tako za japonske, kot nemške nože. Odličen za mesarske nože, saj med delovno akcijo, ne smemo ostati brez super ostrega noža.

Proizvajalec: 
Material opis: 
pridobi patino
Ročaj opis: 
orehov les