Kuro-uchi Utility Walnut 175

€100,00

Kuro-Uchi Utility 175 je dobil stilsko preobrazbo! Enemu naših najljubših nožev smo zamenjali magnolijin ročaj s plastičnim obročkom s krasnim osemkotnim orehovim ročajem. Magnolija je sicer tradicionalna izbira japonskih sushi mojstrov, vendar ni tako odporna na vlago in umazanijo kot nov orehov ročaj.

***

Utility je srednje velik kuhinjski nož, ki je primeren za vse vrste opravil. Dovolj je širok, da lahko z njim udobno režemo in sekljamo na kuhinjski dilci, hkrati pa je odličen za pripravo manjših kosov mesa. Manjši nož, ki je kos tudi velikim nalogam.

***

JEKLO: Jeklo Suj-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti, HRC 64,7, hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

***

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti. 

Handmade in Japan!

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Oreh, osemkotni
Dimensions: 175 mm × 34 mm × 2.5 mm