Kuro-uchi Santoku

€70,00

Santoku nož je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkal edino pri velikih kosih mesa. Ste vedeli, da beseda Santoku pomeni tudi "nož treh vrlin", oziroma "treh uporab"? Beseda San je namreč število tri in pri tem nožu nakazuje na to, da ga lahko uporabljamo za pripravo zelenjave, ribe in mesa. Santoku je ponekod v Evropi znan tudi pod imenom santuko, njegovo polno ime pa je santoku-bocho ali bukabocho.

Jeklo Suj-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti (HRC 64,7), hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. 

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti.  Ročaj je izdelan iz magnolije s plastičnim zaključnim obročkom.

Specifikacije:
Jeklo: SUJ-2
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 63-64
Dolžina rezila: 170 mm
Dolžina noža: 310 mm
Širina rezila: 42 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 130 g
Dolžina ročaja: 129 mm
Material ročaja: tradicionalni japonski ročaj / magnolija
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
suj-2 jeklo
Ročaj opis: 
tradicionalni japonski ročaj

Priporočamo