Kuro-uchi Santoku

€70,00

 Vsestransko uporaben nož,  ki najbolj blesti pri rezanju in sekljanju zelenjave na kuhinjski deski. 

Jeklo suj-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti, hrc 64,7, hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti.  Ročaj je izdelan iz magnolije s plastičnim zaključnim obročkom.

Handmade in Japan!

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
suj-2 jeklo
Ročaj opis: 
tradicionalni japonski ročaj
Dimensions: 180 mm × 2 mm × 45 mm

Priporočamo