Kuro-uchi Deba

€110,00

Gre za srednje velik, debel in težak kuhinjski nož, ki je primeren za težja opravila v kuhinji. 

V dveh debelinah TANKA (razprodano) in DEBELA. 

Jeklo suj-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti, hrc 64,7, hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti.  Ročaj je izdelan iz magnolije s plastičnim zaključnim obročkom.

Handmade in Japan!

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Dimensions: 170 mm × 5 mm × 55 mm

Komentarji

odlican nož.Do sada sam oko 3000kg ribe sa njim filetira i kao novi je.Proba sam i duplo skuplje debe ali stvarno ni blizu ovoj još nisam naša

Priporočamo