Kuro-uchi Ajikiri - REZILO

€40,00

REZILO (brez priloženega ročaja)

Rezilo Kuro-uchi Ajikiri noža iz kovačije Yoshida Hamono je na voljo brez ročaja. Sedaj je priložnost, da si ročaj naredite sami (ali pa ga naročite posebej) in si s tem sestavite povsem unikaten nož, prilagojen vašemu okusu in potrebam. Nož je na voljo tudi skupaj z ovalnim ročajem iz magnolije.

Ajikiri je mali kuhinjski nož, primeren za vse vrste opravil. Na Japonskem se uporablja predvsem za filiranje in rezanje male plave ribe. Super se bo obnesel za sekljanje zelišč, pripravo manjših količin zelenjave, piknike v naravi...

Jeklo SUJ-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti, hrc 64,7, hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo, zelo dolgo časa.

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti. 

Handmade in Japan!

Specifikacije:
Jeklo: SUJ-2
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 63 - 64
Dolžina rezila: 100 mm
Širina rezila: 36 mm
Debelina rezila: 2 mm
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: