Koyanagi Damascus 165

€280,00

Koyanagi je manjši, večnamenski kuhinjski nož. Oblika noža je nenavadna in odlično združuje lastnosti slicer in petty noža. Že sama beseda Koyanagi ponazarja to odlično fuzijo oblik in uporabnosti: Ko pomeni majhen, Yanagi pa dolg in tanek nož za rezanje ribe in mesa. 

Rezilo je dolgo 165 mm (širina rezila pri peti je 33 mm) in bo odlično služilo vsem tistim, ki iščejo manjši in ožji nož, primeren za prostoročna opravila, hkrati pa tudi za delo na kuhinjski dilci. Oblika in dolžina rezila omogočata vsestransko uporabo za različne delovne naloge.

Nož je sestavljen iz 73 plasti jekla, prepletajočih se v močnem in izrazitem damask vzorcu. Sredica je iz SKD11 jekla, ki je nerjaveče in enostavno za vzdrževanje, vsebuje zelo velik odstotek ogljika in je kaljeno na 62 - 64 HRC, kar zagotavlja odlično in dolgotrajno ostrino. 

Na tem rezilu se vidi, da so v kovačiji dali veliko pozornosti na male detajle, kar naredi nož enkratno orodje, primerno za najboljše kuharje. 

Koyanagi odlično zaključuje tradicionalni osemkotni japonski ročaj iz temnega palisandra.

O kovačiji: 
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
osemkotni, palisander