Kitaoka Shirogami Matsuba Damascus 120

€240,00

Manjše 10 plastno enostransko brušeno rezilo je kovano iz shirogami jekla. Ročaj iz palisandra ima poudarjen profil za desničarje. Dolžina rezila je 12 cm. 

Shirogami ali white steel je izjemno čisto jeklo z velikim odstotkom ogljika, ki nima dodanih nobenih drugih sestavin (lahko vsebuje nekaj fosforja (F) in žvepla (S) kot nečistočo).

Srce noža je Aogami jeklo oblečeno v 2 plasti mehkejšega jekla. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Hideo Kitaoka je tretja generacija kovačev iz Echizena na Japonskem. Je član kooperative Takefu Village. Kitaoka je znan je po tradicionlanemu pristopu h kovaštvu in izdelovanju enostransko brušenih nožev iz jekel z visokim odstotkom ogljika. Pismenike - kanji - na rezilu 越前英雄作 pomenijo - Echizen Hideo Saku (izdelal Hideo iz Echizena).

Zbirateljski kos!

Specifikacije:
Jeklo: White Steel 1
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina noža: 243 mm 
Dolžina rezila: 120 mm 
Širina rezila: 20 mm
Debelina rezila: 2,6 mm
Teža: 80 g
Material ročaja: palisander / octagon
Proizvajalec: Hideo Kitaoka

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
Palisander, les

Priporočamo