Kitaoka Shirogami Kiritsuke Damascus

€395,00

Kiritsuke je večnamenski japonski kuhinjski nož, ki je po obliki rezila nekje med usubo in yanagibo. Rezilo je namenjeno za kuharje, ki imajo izkušnje z japonskimi noži in njihovo uporabo. 

12 plastno rezilo je enostransko kovano iz shirogami jekla. Ročaj iz palisandra osemkotne oblike.

Shirogami ali white steel je izjemno čisto jeklo z velikim odstotkom ogljika, ki nima dodanih nobenih drugih sestavin (lahko vsebuje nekaj fosforja (F) in žvepla (S) kot nečistočo). Ker to jeklo ne vsebuje kroma, bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Hideo Kitaoka je tretja generacija kovačev iz Echizena na Japonskem. Je član kooperative Takefu Village. Kitaoka je znan je po tradicionlanemu pristopu h kovaštvu in izdelovanju enostransko brušenih nožev iz jekel z visokim odstotkom ogljika. 

Pismenike - kanji - na rezilu 越前英雄作  pomenijo - Echizen Hideo Saku (izdelal Hideo iz Echizena).

Nož je na voljo v dveh dimenzijah: 210 mm (395€) in 240 mm (415€)
Dolžina noža je merjena od machi razmika do konice rezila.

Specifikacije:
Jeklo: White Steel 2
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 210 / 240 mm
Dolžina noža: 342 / 380 mm
Širina rezila: 35 mm
Debelina rezila: 3,5 mm
Teža: 140 / 155 g
Dolžina ročaja: 127 / 134 mm
Ročaj: Palisander
Proizvajalec: Hideo Kitaoka

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si. na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Dimensions: 240 mm × 3.5 mm × 37 mm