Ikeuchi Deba 150

€135,00

Nova enostransko brušena deba mojstra Ikeuchija. Nož je primarno namenjen filiranju rib, lahko pa ga uporabljamo tudi za ostala manjša kuhinjska opravila. Japonci debo uporabljajo za ribe, piščanca in ostale naloge, saj je en glavnih nožev v kuhinji. Široko rezilo debe je idealno za pripravo rib, čiščenje in pripravo zelenjave ter sekljanje zelišč.

Rezilo lahko pridobi patino! Nož je kovan iz Shirogami jekla (white steel 2) z vidnimi sledi kladiva in kuro-uchi zaščitno patino in je enostransko brušen. Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. Ker jeklo ne vsebuje kroma, bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost tega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. Za nego rezila priporočamo uporabo univerzalnega olja Ballistol

Specifikacije:
Jeklo: White Steel 2
Trdota (HRC lestvica): 61-62
Dolžina rezila: 150 mm
Dolžina noža: 285 mm
Širina rezila: 55 mm
Debelina rezila: 3 mm
Teža: 175 g
Dolžina ročaja: 123 mm
Material ročaja: Magnolija
Proizvajalec: Ikeuchi Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si. na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija
Dimensions: 150 mm × 5.5 mm × 3 mm