Ikeuchi Deba 150

€135,00

Nova enostransko brušena deba mojstra Ikeuchija. Nož je primarno namenjen filiranju rib, lahko pa ga uporabljamo tudi za ostala manjša kuhinjska opravila. Japonci debo uporabljajo za ribe, piščanca in ostale naloge, saj je en glavnih nožev v kuhinji. Široko rezilo debe je idealno za pripravo rib, čiščenje in pripravo zelenjave ter sekljanje zelišč.

Rezilo lahko pridobi patino! Nož je kovan iz Shirogami jekla (white steel 2) z vidnimi sledi kladiva in kuro-uchi zaščitno patino in je enostransko brušen. Rezilo je trdote 61-62 HRC in je namenjeno zahtevnejšemu uporabniku, ki zna ravnati z njim in skrbeti zanj. Sredica in zunanje plasti noža imajo namreč manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega rezila je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. 

Ročaj je iz magnolije s plastičnim obročkom. 

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja. 

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
magnolija
Dimensions: 150 mm × 5.5 mm × 3 mm