Hokiyama Deba AUS-8 150

€200,00

Težak japonski nož za robustnejša opravila in filiranje porcijskih rib. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Enostransko brušeno rezilo je primerno samo za uporabo v DESNI roki!

Nož ima wa-style tradicionalni ročaj s plastičnim obročkom. Sredica je kovana iz AUS-8 (trdote 58 HRC). Nož je zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Jeklo jeklarne Aichi, Japonska. Gre za vstopni razred japonskih jekel za izdelavo kuhinjskih nožev. AUS-8 ima nekoliko manj ogljika, je odporno na rjo, odlično za brušenje. Trdota okrog 58 HRC. Gre za jeklo, ki je nekoliko mehkejše, vendar kljub temu izjemno kvalitetno.

Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! 

O kovačiji: 
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam.

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 58
Dolžina rezila: 150 mm
Dolžina noža: 280 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 6,6 mm
Teža: 245 g
Material ročaja: wenge les
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: