Higonokami žepni nož 80

€38,00

Higonokami je najbolj znan japonski žepni nož. Oblika noža temelji na katani, kar ni naključje. Izdelava noža je globoko vpeta v samurajsko tradicijo. Nož se je namreč prvič pojavil 1896 kot odgovor na reforme v 19. stoletju, ki so prepovedale izdelavo orožja, tako da so kovači namesto orožja začeli izdelovati nože, med drugim tudi male žepne Higonokamije. Ko so ta nož začeli izdelovati še v nožarski metropoli Miki, se je hitro razširil po celi Japonski in ZDA, kjer so ga največ uporabljali za šiljenje svinčnikov - ena od funkcij tega vsestranskega malega nožička. 

Srce noža je Aogami jeklo oblečeno v 2 plasti mehkejšega jekla. Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo zelo dolgo časa. Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube ali tečaj in se naučite osnov brušenja.

Gre za manjši, lahek nož preprostega dizajna, primeren za vsestransko uporabo in izdelan iz kvalitetnega japonskega jekla. Izdelek ni primeren za stik z živili. NI ZA STIK Z ŽIVILI.

Jeklo: Blue steel I
Trdota (HRC scale): 62
Dolžina rezila: 80 mm 
Teža: 155g
Material ročaja: Brass
Proizvajalec: Kanekoma

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: 
Ročaj opis: 
Brass
Dimensions: 80 mm × 19 mm × 3 mm