Harukaze VG-1 Slicer 270

€230,00

Preprost, a izjemno učinkovit Slicer iz kovačije Harukaze! Nož z dolgim in ozkim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin mesa ter za mnoga kuhinjska opravila, pri katerih je pomembna predvsem natančnost. Primeren za vse kuharske entuziaste in profesionalne kuharje. To je nož, ki ga bodo veseli vsi žar in sushi mojstre ter ljubitelji odličnih steakov! 

Ta nož je s svojimi 2 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta prav tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo. 

Jeklo VG-1 je sinonim za učinkovitost in vzdržljivost in je izjemno enostavno za vzdrževanje, saj je rezilo v celoti nerjaveče. Za razliko od ostalih nožev ta ni laminiran in je v celoti narejen iz enega jekla, torej ima t.i. "monosteel" konstrukcijo.

Rezilo je minimalistično s polirano površino in z nevpadljivim vgraviranim podpisom mojstra na desni strani. Ročaj je ovalne oblike iz orehovega lesa in z javorjevim obročkom, lepo se ga drži v levi in desni dlani. 

Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. :) 

Specifikacije:
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: laserski izrez / monosteel
Trdota (HRC lestvica): 58-61
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 425 mm
Širina rezila: 40 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm 
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Material ročaja: Oreh / Javor
Proizvajalec: Harukaze

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
oreh / javor