Harukaze VG-1 Petty 150

€125,00

Preprost, a izjemno učinkovit Petty iz kovačije Harukaze!

Mali kuhinjski nož se uporablja pri bolj delikatnih kuhinjskih opravilih, pri katerih bi bil večji nož preokoren. Koristi se za lupljenje, obrezovanje, okraševanje, izrezovanje jabolčnih sredic, očes pri krompirju in podobno. Gre za nož, ki spada v vsako kuhinjo.

Ta nož je s svojimi 1,7 mm med tanjšimi noži v naši ponudbi. Lasersko tanka hrbtenica rezila in izjemno lepo stanjšano rezilo sta prav tisto, kar nas najbolj navdušuje. Nož ima enkratno “out of the box” ostrino, dobro ravnotežje in ponuja lahkoten občutek med uporabo. 

Jeklo VG-1 je sinonim za učinkovitost in vzdržljivost in je izjemno enostavno za vzdrževanje, saj je rezilo v celoti nerjaveče. Za razliko od ostalih nožev ta ni laminiran in je v celoti narejen iz enega jekla, torej ima t.i. "mono steel" konstrukcijo.

Rezilo je minimalistično s poliranrano površino in z nevpadljivim vgraviranim podpisom mojstra na desni strani. Ročaj je ovalne oblike iz orehovega lesa in z javorjevim obročkom, lepo se ga drži v levi in desni dlani. 

Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. :) 

Specifikacije:
Jeklo: VG-1
Konstrukcija: laserski izrez / mono steel
Trdota (HRC lestvica): 58-61
Dolžina rezila: 150 mm
Dolžina noža: 277 mm
Širina rezila: 29 mm
Debelina rezila pri peti: 1,7 mm
Teža: 65 g
Dolžina ročaja: 116 mm
Material ročaja: Oreh / Javor
Proizvajalec: Harukaze

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
oreh / javor