Harukaze Gyuto Cherry 210

€225,00

Harukaze Gyuto Cherry 210 je odličen ročno kovan nož z odtisi kladiv in prelepim ročajem iz češnjevega lesa. Oblika rezila bo ustrezala vsem, ki iščete večji, vsestranski nož za zelenjavo, ribo in meso.  Z njim je enostavno sekljati zelenjavo in rezati večje kose mesa, tanka konica pa je primerna za natančno pripravo hrane. Zaradi izbire jekla je rezilo tudi zelo enostavno za ponovno brušenje.

Sredica tega noža je je Hitachijevo Super Blue Steel (Aogami Super), ki sega v sam vrh med kvalitetnimi japonskimi jekli. Odtisi kladiva na zgornjem delu noža skrbijo za unikaten in rustikalen videz noža. Aogami Super ima trdoto okrog 63 HRC.

Jeklo Aogami Super je izjemno bogato z vsebnostjo ogljika (1,4-1,5%), kar neposredno vpliva na trdoto rezila. Prav tako vsebuje 0,4% vanadija, kot dodatek za mikronizirana kovinska zrna, kar daje jeklu večjo žilavost. Aogami Super je ocenjeno kot najbolj napredno karbonsko jeklo.

Gre torej za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub ekstenzivni in dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med visoko ogljičnimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. 

Nož je San-mai konstrukcije in ima zunanji plasti iz mehkejšega nerjavečega jekla, kar nožu zagotavlja zaščito proti rjavenju. 

Ročaj je ovalne oblike in zato primeren za levičarje in desničarje. Izdelan je iz češnjevega lesa z obročkom iz rdeče mikarte.

O kovačiji: 
Harukaze po japonsko pomeni »vetrovna pomlad«. Pri tej kovačiji združujejo odlično tradicionalno jedrno jeklo (Aogami Super ali Aogami 2) z nerjavečimi zunanjimi plastmi in zanimivimi, kvalitetnimi ročaji. Na nožih je v kanji pisavi odtisnjen podpis kovačije. 

Specifikacije:
Jeklo: Aogami Super sredica / nerjaveči zunanji plasti
Konstrukcija: San Mai
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 215 mm
Dolžina noža: 352 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Teža: 145 g
Dolžina ročaja: 127 mm
Material ročaja: Češnja / rdeča micarta
Proizvajalec: Harukaze

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: