Harakuze Santoku Cherry 165

€185,00

Harakuze Santoku Cherry 165 je odličen ročno kovan nož z odtisi kladiv in prelepim ročajem iz češnjevega lesa. Oblika rezila bo ustrezala vsem, ki iščete manjši, vsestranski nož za zelenjavo, ribo in meso. Odlično se obnese predvsem pri sekljanju zelenjave na kuhinjski deski. Zaradi izbire jekla je rezilo tudi zelo enostavno za ponovno brušenje.

Sredica tega noža je je Hitachijevo Super Blue Steel (Aogami Super), ki sega v sam vrh med kvalitetnimi japonskimi jekli. Odtisi kladiva na zgornjem delu noža skrbijo za unikaten in rustikalen videz noža. Aogami Super ima trdoto okrog 63 HRC.

Jeklo Aogami Super je izjemno bogato z vsebnostjo ogljika (1,4-1,5%), kar neposredno vpliva na trdoto rezila. Prav tako vsebuje 0,4% vanadija, kot dodatek za mikronizirana kovinska zrna, kar daje jeklu večjo žilavost. Aogami Super je ocenjeno kot najbolj napredno karbonsko jeklo.

Gre torej za izjemno trdo jeklo, kar pomeni, da kljub ekstenzivni in dolgotrajni uporabi dolgo časa obdrži super fino ostrino. Poleg tega pa zaradi visoke vsebnosti ogljika nož zelo enostavno nabrusimo. Med visoko ogljičnimi jekli je Aogami Super tudi najmanj občutljivo na rjo. 

Nož je San-mai konstrukcije in ima zunanji plasti iz mehkejšega nerjavečega jekla, kar nožu zagotavlja zaščito proti rjavenju. 

O kovačiji: 
Harukaze po japonsko pomeni »vetrovna pomlad«. Pri tej kovačiji združujejo odlično tradicionalno jedrno jeklo (Aogami Super ali Aogami 2) z nerjavečimi zunanjimi plastmi in zanimivimi, kvalitetnimi ročaji. Na nožih je v kanji pisavi odtisnjen podpis kovačije. 

Specifikacije:
Jeklo: Aogami Super sredica / nerjaveči zunanji plasti
Konstrukcija: San Mai
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 310 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila pri peti: 2,2 mm
Teža: 130 g
Material ročaja: Češnja / rdeča micarta
Dolžina ročaja: 126 mm
Proizvajalec: Harukaze

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si. na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo