Ginsanko Santoku 165

€155,00

Oblika santoku (dolžine 16,5 cm) bo odlično služila vsem tistim, ki iščejo manjši in vsestranski nož z nekoliko več poudarka na pripravi zelenjave. Nož bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkalo pri velikih kosih mesa. 

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Nashiji, kar dobesedno pomeni “koža (azijske) hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. 

V kovačiji Hokiyama so se odločili, da na to čudovito rezilo nataknejo japonski (Wa) ročaj iz orehovega lesa, ki pa je zelo poseben in se po svoji zgradbi nekoliko odmika od tradicije. Celoten ročaj je izdelan iz enega kosa brez klasičnega obročka ob rezilu. Zaradi simetrično sploščene osmerokotne oblike se bo prilegal levi in desni dlani.

Gre za nož, ki ga priporočamo tako zaradi odličnega profila, ravnotežja in preprostega vzdrževanja rezila, kot tudi zaradi njegovih estetskih lastnosti. Odlična izbira za darilo in prvi nakup noža!

O Hokiyama kovačiji: Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih. 

Specifikacije:
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 165 mm
Dolžina noža: 305 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 120 g
Dolžina ročaja: 125 mm
Material ročaja: orehov les
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Dimensions: 165 mm × 46 mm × 2 mm

Priporočamo