Ginsanko Hokiyama Yanagi 300

€285,00

Yanagiba je nož z dolgim in tankim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin ribe ali mesa. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Nož je enostransko brušen in primeren samo za desničarje.

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji. Nož ima wa-style tradicionalni ročaj s plastičnim obročkom.

Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! 

**

O Hokiyama kovačiji: Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih. Pri Hokiyami gre torej spajanje tradicije (土佐一), inovacije (無限 ) in uporabnosti (左近). 

Vsak nož v kovačiji gre skozi približno 50 različnih procesov, ki so izvedeni in nadzorovani s strani izkušenih obrtnikov. Med različnimi koraki, ki so potrebni za izdelavo Hokiyama nožev, je tudi za njih poseben proces, ki so ga poimenovali Rolling-Forging. Le-ta omogoča učinkovito in enotno proizvodnjo nožev, pri čemer se lastnosti in kvalitete japonskega jekla ohranjajo. Izjemen pomen je posvečen tradicionalnim tehnikam tanjšanja in brušenja rezil.

**

Jeklo: Ginsan (Silver III)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 300 mm
Dolžina noža: 445 mm
Širina rezila: 35 mm
Debelina rezila: 4 mm
Teža: 225 g
Material ročaja: wenge les
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: