Ginsanko Hokiyama Yanagi 300

€305,00

Yanagiba je nož z dolgim in ozkim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin ribe ali mesa. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Dolžina rezila je 300 mm. Enostransko brušeno rezilo je primerno samo za uporabo v desni roki!

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino. Rezilo je zaščiteno s tankim premazom, ki ga varuje pred morebitnimi praskami in poškodbami preden pride v roke svojega lastnika. Pred prvo uporabo zato nož dobro umijte, da se ta tanka zaščita odstrani. 

Nož ima wa-style tradicionalni ročaj iz magnolije z obročkom iz roga vodnega bivola. Les magnolije je prva izbira japonskih kuharjev, predvsem sushi mojstrov, saj njen les ne oddaja vonjav, ki bi lahko motile nežen okus hrane. Na splošno les oddaja sebi lasten vonj zaradi ekstraktnih snovi, ki se v majhnih količinah nahajajo v njem in se lahko od lesa do lesa zelo razlikujejo, zato je pri izbiri ročaja tudi ta lastnost materiala potrebna premisleka.

Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! 

O kovačiji: 
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam.

Specifikacije:
Jeklo: Ginsanko (Silver steel)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 300 mm
Dolžina noža: 456 mm
Širina rezila: 35,6 mm
Debelina rezila: 4,3 mm
Teža: 235 g
Material ročaja: magnolija
Dolžina ročaja: 144 mm
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: