Ginsanko Hokiyama Gyuto 210

€195,00

Gyuto ali Chef's knife je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Dolžina rezila je 210 mm.

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Nashiji, kar dobesedno pomeni “koža (azijske) hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. 

Nož ima yo-style klasični zahodni ročaj brez bolsterja s tremi zakovicami. Ročaj je iz pakka lesa, ki je impregniran z umetno smolo za dolgo življenjsko dobo. Primeren za delo z desno in levo dlanjo. Teža ročaja je komplementarna rezilu, zato ima nož odlično ravnotežje in bo enkraten sopotnik v profesionalnem okolju, prav tako pa je zaradi svoje strukture primeren za spoznavanje z japonskimi rezili in ga zato priporočamo za prvi nakup japonskega noža in kot čudovito darilo za ljubitelje ostrine! 

O kovačiji Hokiyama: 
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih. Pri Hokiyami gre torej spajanje tradicije (土佐一), inovacije (無限 ) in uporabnosti (左近).  Vsak nož v kovačiji gre skozi približno 50 različnih procesov, ki so izvedeni in nadzorovani s strani izkušenih obrtnikov. Med različnimi koraki, ki so potrebni za izdelavo Hokiyama nožev, je tudi za njih poseben proces, ki so ga poimenovali Rolling-Forging. Le-ta omogoča učinkovito in enotno proizvodnjo nožev, pri čemer se lastnosti in kvalitete japonskega jekla ohranjajo. Izjemen pomen je posvečen tradicionalnim tehnikam tanjšanja in brušenja rezil.

Specifikacije:
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 210 mm
Dolžina noža: 335 mm
Širina rezila: 45 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 180 g
Material ročaja: laminiran les
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo