Elegancia SG2 Gyuto 200

€215,00

Ultimativna Japonska verzija Bob Kramer noža. Super tanek profil in izjemno trdo prašno SG2 jeklo je zmagovalna kombinacija.

Gyuto ali Chef's knife je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Velikost rezila je 200 mm. Dolžina noža ustreza glavnemu chef nožu, s katerim se lahko lotimo tudi zahtevnejših receptur. 

Nož je San Mai konstrukcije iz SG2 prašnega jekla, ki je eno najboljših nerjavečih jekel. HRC noža je 64, kar pomeni, da bo ostal oster zelo, zelo dolgo časa. Kompozicija in mikrostruktura jekla omogočata izredno fino in dolgotrajno ostrino. 

Dizajn rezila je nekoliko drugačen, kot smo vajeni pri tradicionalnih japonskih nožih. Oblika noža postopoma prehaja iz ročaja v rezilo. Udoben in velik ročaj, širok profil pri peti in nežno zaobljeno rezilo, omogočajo udoben in čvrst prijem tudi za vse kuharje z večjimi dlanmi, saj se členki pri sekljanju ne bodo dotikali rezalne dilce.

Pika na i noža je medeninast stik rezila in ročaja - bolster, ki bo čez čas rahlo potemnel in dobil patino, ki mu bo dala prav poseben pečat.

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Sofisticiran dizajn, vrhunska ostrina, super trdo jeklo, širok profil rezila… nož bo zagotovo postal en vaših najljubših!

Specifikacije:
Jeklo: SG2
Trdota (HRC lestvica): 62-63
Dolžina rezila: 200 mm 
Dolžina noža: 335 mm
Širina rezila: 60 mm
Debelina rezila: 2 mm
Teža: 185 g
Dolžina ročaja: 123 mm
Material ročaja: laminiran les
Proizvajalec: Suncraft

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Material opis: 
prašno jeklo, 64 HRC
Ročaj opis: 
pakka, oreh, medenina