Custom ZDP-189 Kiritsuke Black 240

€405,00

Rezilo ZDP-189 Kiritsuke noža je na voljo z novimi barvnimi ročaji iz stabiliziranega lesa javorja: Kyoto Sunset, Tokyo Night in Okinawa Reef. 

Ročaj Kyoto Sunset: v topli, oranžni barvi, ki smo jo poimenovali Kyoto Sunset. 
Ročaj Okinawa Reef: v pomirjujoči smaragdno zeleni barvi, ki smo jo poimenovali Okinawa Reef.
Ročaj Tokyo Night: v temni barvi, ki smo jo poimenovali Tokyo Night. Barve teh ročajev nihajo od svetle in temne sive, pa do različno intenzivnih odtenkov rdeče barve.

V kolikor imate željo po specifičnem barvnem odtenku znotraj določene barve ročajev, nas pred naročilom kontaktirajte.   

Kiritsuke je večnamenski japonski kuhinjski nož, ki je po obliki rezila nekje med usubo in yanagibo in je v osnovi namenjen kuharjem, ki imajo predhodne izkušnje z japonskimi noži in njihovo uporabo. Ta nož lahko uporabljate za različna opravila, predvsem pa se bo odlično izkazal za pripravo mesa in sekljanje večjih količin zelenjave. Nož je temne barve, zato se ta videz rezil se imenuje tudi Kuro-uchi zaključni videz, saj beseda "kuro" pomeni črna barva. Gre za tradicionalen, robusten videz, pri katerem je rezilo v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino. Na ročno kovanem nožu smo pustili vidne odtise kovanja, ki preprečujejo lepljenje hrane, ob enem pa poskrbijo tudi za čudovit zaključni videz.

Srce rezila je jeklo ZDP-189,  ki smo ga izbrali zato, ker smo s sistematičnim preizkušanjem potrdili njegove odlične lastnosti in dolgotrajno ostrino.

ZDP-189 – vsebnost ogljika (C), ki je ključni element trdnosti in ga je v ostalih trdih jeklih do odstotek, je tukaj kar 3 %, medtem ko je kroma (Cr), ki preprečuje rjavenje, kar 20 %. Vsebuje še 1,5 % volframa (W), ki močno povečuje odpornost jekla na obrabo, 1,3 % molibdena (Mo), ki pomaga pri ohranjanju trdote in moči pri temperaturnih spremembah, ter 0,10 % vanadija (V), ki je ključen za zmožnost povečevanja trdote jekla.

Laminirano jeklo – sredica je iz zelo trdega jekla, oblečena v zunanjo plast mehkejšega nerjavečega jekla. Tako rezilo ostane zelo dolgo časa ostro, zaradi mehkejšega zunanjega jekla pa se lažje brusi in obenem ščiti sredinsko jeklo pred zunanjimi dejavniki.

ZDP-189 Kiritsuke združuje najboljše lastnosti, ki jih pričakujemo od kuhinjskega noža, fino japonsko ostrino, zelo trdo jeklo 66-67 HRC, ki bo držalo ostrino najdlje, tudi med japonskimi noži! 

O kovaču: 
Rezilo Kiritsuke noža je izdelano v kovačiji Yoshida Hamono na Japonskem, ki je družinsko podjetje z zelo dolgo tradicijo ročne izdelave različnega orodja in starodavnih japonskih mečev – katan, prav tako pa ima izkušnje s kovanjem iz jekla ZDP-189 na tradicionalen način.

Specifikacije:
Jeklo: ZDP-189
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 65-67
Dolžina rezila: 240 mm
Dolžina noža: 395 mm
Širina rezila: 52 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: