Custom Kuro-uchi Funayuki 155

€125,00

Rezilo Custom Kuro-uchi Santoku Funayuki 155  je sedaj voljo z novimi barvnimi ročaji iz stabiliziranega lesa javorja: Kyoto Sunset, Tokyo Night in Okinawa Reef. 

Ročaj Kyoto Sunset: v topli, oranžni barvi, ki smo jo poimenovali Kyoto Sunset. 
Ročaj Okinawa Reef: v pomirjujoči smaragdno zeleni barvi, ki smo jo poimenovali Okinawa Reef.
Ročaj Tokyo Night: v temni barvi, ki smo jo poimenovali Tokyo Night. Barve teh ročajev nihajo od svetle in temne sive, pa do različno intenzivnih odtenkov rdeče barve.

V kolikor imate željo po specifičnem barvnem odtenku znotraj določene barve ročajev, nas pred naročilom kontaktirajte.   

Santoku Funayuki  je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski, kakšen centimeter dolžine mu bo zmanjkal edino pri velikih kosih mesa. Funayuki se od osnovne oblike Santoku noža razlikuje po obliki rezila: nagib rezila se počasi vzpenja proti konici noža, pri čemer se ustvari rahla krivina v trebuhu rezila. Tako izgubimo standardno obliko santoku rezila, ki spominja na ovčje stopalo in pridobimo tanko rezilo, ki po obliki spominja na deba nože, vendar je izjemno tanko in natančno (in ni primerno za sekanje kosti in robusta opravila). Zaradi krivine je tako nož bolj pirmeren za določene sekljalne tehnike, kot je npr. zibalna tehnika. Izrazita konica in trikotna zasnova pa bosta odlični pri razrezu manjših kosov mesa in filiranju ribe. Če povzamemo: Funayuki rezilo je odličen hibrid med različnimi tradicionalnimi japonskimi noži, kot so gyuto, santoku in deba, zato je vsestransko in odlično za različna kuhinjska opravila.

 Beseda Funayuki pomeni "čoln (ocean) gre" in je bil v osovi zasnovan za uporabo na krovu ribiških ladij, da so ribiči lahko hitro razrezali in očistili ribo in preverili kakovost ulova. 

Jeklo Suj-2,  iz katerega je kovano rezilo, ponuja izredne zmogljivosti (HRC 64,7), hkrati pa je zelo enostavno za brušenje. Rezilo potrebuje malo več nege. Po uporabi ga dobro sperite in osušite.

Obe jekli, sredica in zunanje plasti, imata manjši procent Kroma, kar pomeni da bo takšno rezilo tekom uporabe dobilo nekaj patine. Prednost takšnega jekla pa je, da ima zelo fino, nežno ostrino, je enostavno za brušenje in ostane ostro zelo dolgo časa. 

Noži kuro-uchi serije, so japonski tradicionalni rustikalni noži, primerni za prvi nakup tradicionalnega japonskega kovanega noža. Kurou-uchi ime se nanaša na zaključni videz rezila, ki je v zgornjem delu neobdelano in ima že razvito temno patino, ki rezilo ščiti.  

Specifikacije:
Jeklo: SUJ-2
Konstrukcija: 3 plastna laminirana
Trdota (HRC lestvica): 63-64
Dolžina rezila: 155 mm
Širina rezila: 47 mm
Debelina rezila pri peti: 2 mm
Proizvajalec: Yoshida Hamono

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: 

Priporočamo