Custom Ginsanko Nashiji Gyuto 240

€245,00

Rezilo Ginsanko Gyuto 240 je sedaj voljo z novimi barvnimi ročaji iz stabiliziranega lesa javorja: Kyoto Sunset, Tokyo Night in Okinawa Reef. 

Ročaj Kyoto Sunset: v topli, oranžni barvi, ki smo jo poimenovali Kyoto Sunset. 
Ročaj Okinawa Reef: v pomirjujoči smaragdno zeleni barvi, ki smo jo poimenovali Okinawa Reef.
Ročaj Tokyo Night: v temni barvi, ki smo jo poimenovali Tokyo Night. Barve teh ročajev nihajo od svetle in temne sive, pa do različno intenzivnih odtenkov rdeče barve.

V kolikor imate željo po specifičnem barvnem odtenku znotraj določene barve ročajev, nas pred naročilom kontaktirajte.   

Gyuto ali Chef's knife je vsestranski kuhinjski nož, ki bo blestel pri vseh vrstah sekljanja in rezanja na kuhinjski deski. Ta nož bo ustrezal tako profesionalnemu kot tudi ljubiteljskemu kuharju. 

Srce noža je Silver Steel III jeklo, trdote cca 63 HRC, ki mu pravijo tudi Ginsan Steel ali Ginsanko. Glavna odlika tega jekla je, da se dobro upira rji, je odličen za vzdrževanje in odlično drži ostrino. 

Nož zaznamujejo zanimivi odtisi kladiva na zgornjem delu rezila, takšen zaključni videz se imenuje Nashiji, kar dobesedno pomeni “koža (azijske) hruške”. Gre za rahlo matirano površino, kjer je zgornji rob rezila nežno teksturiran, kar nima le estetske vrednosti, temveč tudi praktično, saj se med rezanjem na nož hrana manj lepi.

Na dnu rezila lahko vidimo zelo lepo poudarjeno ločnico med različnimi plastmi jekla, ki gradijo nož. Takšen tip kovanja imenujemo tudi San-mai, pri čemer mehkejše zunanje plasti notranjo trdo sredico ščitijo pred zunanjimi dejavniki. 

Da bi se vsi ročaji prilegali levi in desni dlani, smo se odločili za univerzalno osemkotno obliko, ki nudi odličen oprijem in enostavno ter udobno delo z nožem. Teža ročaja je prilagojena japonskim rezilom, zato bo nož enakomerno uravnotežen.  Ročaji so iz naravnega lesa javorja (Severna Kitajska, Rusija, ZDA), ki je obdelan s posebnim postopkom stabilizacije s smolo, ki zagotavlja dolgotrajno življenjsko dobo materiala. V postopku stabilizacije je dodan barvni pigment, ki se vpije v vlakna lesa, kar po končni obdelavi in brušenju pusti na ročaju lepo vidno sestavo lesa. Za izdelavo ročajev so izbrani kosi javorjevega lesa z  nepravilno in neenakomerno strukturo, zato se barvni pigmenti različno vpijejo v les in pri tem ustvarijo zanimive, edinstvene vzorce. Vsak ročaj je zato unikaten. 

Gre za nož, ki ga priporočamo tako zaradi odličnega profila, ravnotežja in preprostega vzdrževanja rezila, kot tudi zaradi njegovih estetskih lastnosti. Odlična izbira za darilo in prvi nakup noža!

O Hokiyama kovačiji: Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. Kljub temu, da izdelujejo nože po tradicionalnih metodah, sledijo sodobnim tehnološkim smernicam s področja metalurgije, obdelave materialov in novostim v proizvodnih postopkih. 

Specifikacije:
Jeklo: Ginsan (Silver III)
Trdota (HRC lestvica): 63
Dolžina rezila: 240 mm
Širina rezila: 46 mm
Debelina rezila: 2 mm
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 31 633 125 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj: