Bunka SG2 160

Stara cena: 
245€
€208,25

AKCIJA!

Ta teden predstavljamo naš nov nož - SG2 Bunko! Nož pride v kompletu z zaščitno leseno sayo. Do 15. oktobra -15% samo za vas. :)

Bunka SG2 je naš novi nož iz kovačije Suncraft. Nož je iz prašnega jekla z zelo visoko trdoto, torej nam bo nož ostrino držal zelo, zelo dolgo. Izredno smo navdušeni nad popolno izvedbo noža in tankim profilom, zato ga priporočamo vsem profesionalnim kuharjem in ljubiteljem ostrine. 

REZILO: Rezilo je dolgo 160 mm, tako da je Bunka SG2 izjemno udoben in prijazen nož za domačo uporabo. Tanek profil rezila (1,8 mm) in trdo prašno japonsko jeklo zagotavljata zmagovalno kombinacijo gladke in dolgotrajne ostrine, natančnega in preciznega rezanja, ter udobnega in hitrega dela.

JEKLO: Pred nami je vsestranski nož, primeren za rezanje zelenjave, mesa in rib. Zaradi prašnega jekla je nož enkraten za uporabo v domačih kuhinjah, vendar ne dvomimo, da ga bodo z veseljem vihteli tudi profesionalni kuharji, ki si želijo krajšega, agilnejšega in vsestransko uporabnega noža.

Bunka SG2 se kuje v kovačiji Suncraft v mestu Seki (Gifu prefektura), znanem po izdelavi nožev. V kovačiji so nož sestavili iz San Mai konstrukcije iz SG2 prašnega jekla, ki je eno najboljših nerjavečih jekel. HRC noža je 62-63, kar pomeni, da bo ostal oster zelo, zelo dolgo časa. Kompozicija in mikrostruktura jekla omogočata izredno fino in dolgotrajno ostrino. 

ROČAJ: Izbira ročaja za nov nož je sledila isti logiki kot jeklo rezila – univerzalen in lahek za vzdrževanje. Lep, temno rjav, osemkotno oblikovani ročaj iz pakka lesa se dlani odlično prilega, neodvisno od tega ali jo drži leva ali desna roka. Pakka les je izdelan iz kombinacije laminiranega lesa in epoksi smole, je vzdržljiv in se ne umaže zlahka.

--

Izdelan v Sekiju, ki je zibelka kovaške obrti na Japonskem in ima že več kot 800 letno tradicijo izdelave katan in drugega samurajskega orožja. Nož za vse življenje!

Sofisticiran dizajn, vrhunska ostrina, super trdo jeklo, širok profil rezila… nož bo zagotovo postal en vaših najljubših!

--
Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 
Ročaj opis: 
osemkotni, laminiran les
Dimensions: 160 mm × 45 mm × 1.8 mm

Priporočamo