AUS-8 Hokiyama Yanagi 270 - LEFT

€295,00

Yanagiba je nož z dolgim in tankim rezilom, namenjen rezanju tankih rezin ribe ali mesa. Spada med "sveto trojico" japonskih klasičnih kuhinjskih nožev za pripravo sushija. Nož je enostransko brušen in primeren samo za uporabo v LEVI roki!

Dolžina rezila je 270 mm. Sredica je kovana iz AUS-8 (trdote 58 HRC), obdana pa je v plast nerjavečega jekla, zato je nož zelo enostaven za vzdrževanje in odličen za brušenje na vodobrusnih kamnih.

Jeklo jeklarne Aichi, Japonska. Gre za vstopni razred japonskih jekel za izdelavo kuhinjskih nožev. AUS-8 ima nekoliko manj ogljika, je odporno na rjo, odlično za brušenje. Trdota okrog 58 HRC. Gre za jeklo, ki je nekoliko mehkejše, vendar kljub temu izjemno kvalitetno.

Pri stiku rezila in ročaja lahko opazite posebno značilnost, ki se imenuje Machi razmik. To je manjši razmik med spodnjim delom rezila in ročaja, ki jo opazimo večinoma pri Yanagiba nožih in je na kuhinjske nože prešla iz japonskih mečev. Machi je bil nekoč značilen predvsem za kovače s področja Tokya, tako da ne skrbite, to ni napaka v montaži ročaja. :) 

Čudovito darilo za ljubitelje tradicionalnih rezil! 

O kovačiji: 
Hokiyama je vodilna kovačija iz prefekture Kochi na Japonskem. Znani so po nepremagljivi kvaliteti, saj sledijo tradiciji ročne izdelave rezil že več kot 800 let. Ohranjajo ročno delo in tradicionalno obrtniško mojstrstvo, ki se prenaša iz generacije v generacijo, hkrati pa stremijo k vedno novemu znanju in inovacijam. 

Specifikacije:
Jeklo: AUS-8
Trdota (HRC lestvica): 58
Dolžina rezila: 270 mm
Dolžina noža: 415 mm
Širina rezila: 34 mm
Debelina rezila: 3,4 mm
Teža: 185 g
Dolžina ročaja: 140 mm
Material ročaja: wenge les
Proizvajalec: Hokiyama

Kako nabrusiti nož? Obiščite naš YouTube video ali tečaj in se naučite osnov brušenja. Na servis brušenja lahko prinesete nož k nam v Staro Tobačno, pokličete +386 (0)31 261 172 ali pišite na luka@osterrob.si

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Material: 

Priporočamo