Steak! Od zorjene govedine do peke

€11,14

Dober tek predstavlja revijo za vse ljubitelje ognja in dobrega mesa!

  • o govedini, pasmah in vzreji
  • poimenovanja in opisi kosov mesa
  • zorjenje govedine
  • kako izbrati dober steak
  • ABC peke steakov
  • triki in namigi
  • najpogostejše napake
  • nujni pripomočki
  • odlični recepti

"Ljubitelji steakov doslej niso imeli pravega vira informacij, iz katerega bi lahko izvedeli, kakšno meso in kateri kosi so najprimernejši za steake. Zato smo se pri reviji Dober tek lotili dela. Potrebnega je precej znanja in tega nam je z veseljem predal glavni avtor te publikacije, Matej Stipanič, ki je pred leti zamenjal svojo, tako se je zdelo, v zibko položeno kariero in svoje delo v celoti posvetil steakom, kjer dosega vrhunskost. Velik izziv je bilo slovensko poimenovanje kosov mesa za steake, ki sta ga avtor in urednica raziskala do obisti. Celo stroka še vedno ni čisto enotna glede poimenovanj in resnično je bilo treba veliko truda, da smo se uskladili." Darko Petelin

Glavni avtor publikacije MATEJ STIPANIČ že vrsto let raziskuje različne tipe žarov, tehnike peke in vrste mesa. Je strasten mojster žara, ki želi s svojim delovanjem kulturo uživanja mesa povzdigniti na višjo raven. 

Matej Stipanic je žar mojster, ljubitelj stejkov, burgerjev, dima in pa seveda nožev. Njegov osebni arzenal, ki ga priporoča vsem mesojedim ljubiteljem žara: www.osterrob.si/izdelki/customgrill

Kategorija: 
Proizvajalec: