Privolitev za obdelavo osebnih podatkov in pravice posameznika

S prijavo na e-novice skladno z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (v nadaljevanju »ZVOP-1«) in s Splošno uredbo o varstvu podatkov (v nadaljevanju »GDPR«) prostovoljno dajem izrecno privolitev, da lahko družba OsterRob, spletna trgovina, d.o.o., Dragomer, Na Grivi 49, 1351 Brezovica pri Ljubljani, matična številka: 7132905000, kot upravljavec osebne podatke iz prijavnega obrazca zbira in obdeluje za namene neposrednega trženja oziroma obveščanja o novostih družbe, kar zajema obveščanje po e-pošti o novostih glede storitev, o ponudbi, akcijah in ugodnostih ponudnika ter obveščanje o drugih dogodkih in aktivnostih s področja delovanja družbe, za kar sem dal/a izrecno privolitev.

Seznanjen/a sem s tem, da privolitev za obdelavo mojih osebnih podatkov za zgoraj navedene namene ni pogoj za uporabo spletne strani osterrob.si.

S prijavo na prijemanje e-novic potrjujem, da sem seznanjen/a s svojimi pravicami v zvezi s posredovanimi osebnimi podatki in da imam skladno z ZVOP-1 in GDPR pravico, da:

  •  zahtevam dostop do osebnih podatkov,
  • zahtevam popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z mano, in da imam pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov, 
  • soglasje kadarkoli prekličem z obvestilom po elektronski pošti in tako, da sledim navodilom na odjavni strani, povezava do katere je tudi del vsakega poslanega sporočila oziroma preko mojega uporabniškega profila,
  • pri Informacijskem pooblaščencu vložim pritožbo.

Z oddajo prijave na e-novice potrjujem, da sem seznanjen/a s tem, da: 

  • bo upravljavec navedene osebne podatke obdeloval izključno za zgoraj navedene namene, dokler tega ne prekličem,
  • na podlagi posredovanih podatkov ne poteka avtomatizirano sprejemanje odločitev,
  • se osebni podatki hranijo do preklica.

 Informacije o upravljavcu spletne strani:

 1. Identiteta in kontaktni podatki upravljavca:

OsterRob, spletna trgovina, d.o.o.
Dragomer, Na Grivi 49
1351 Brezovica pri Ljubljani
matična številka: 7132905000
Telefonska št.: +386 (0)31 633 125
E-poštni naslov: luka@osterrob.si

2. Nameni, za katere se osebni podatki obdelujejo in pravna podlaga za njihovo obdelavo ter rok hrambe

(a) Naročanje na e-novice

Pri naročanju na spletne novice družba OsterRob d.o.o. obdeluje vaše ime in priimek ter naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec ter datum in čas prijave.

Družba te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novostih družbe.

Zgoraj navedeni osebni podatki se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite. Od prejemanja e-novic se lahko odjavite kadarkoli, in sicer tako, da v prejetem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo.

Te osebne podatke obdeluje na  podlagi posameznikove veljavne privolitve (člen 6(a) Uredbe), do podaje preklica. Ob izpolnjevanju obrazca za prijavo na spletne novice označite, da soglašate, da družba OsterRob d.o.o. vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene neposrednega trženja oziroma obveščanja o novostih za izbrano področje ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete. To storite tako, da v poslanem elektronskem sporočilu kliknete na označeno povezavo ali odjavo uredite na spletni strani.

 (b) Odgovor na sporočilo

Na spletni strani OsterRob.si lahko posameznik prek obrazca »Kontakt« pošlje svoja vprašanja, pripombe in drugo. V takšnem primeru je obvezno treba izpolniti polja ime, e-naslov, zadeva in sporočilo«.

Družba OsterRob d.o.o. potrebuje zgoraj navedene osebne podatke, da lahko odgovori na vaše sporočilo.

Te osebne podatke obdeluje za izvajanje ukrepov na zahtevo posameznika pred sklenitvijo pogodbe (člen 6(b) Uredbe). Podatki se hranijo 5 let po dnevu izpolnitve pogodbe, v kolikor do sklenitve pogodbe ne pride, pa se hranijo 3 mesece od njihovega prejetja.

(c) Pošiljanje artiklov

Pri oddaji naročila v spletni trgovini družba OsterRob d.o.o. obdeluje naročnikov in plačnikov elektronski naslov, ime, priimek, naslov, mesto, poštno številko in telefon. Podatek o podjetju ni obvezen, lahko pa ga vpišete.

Družba OsterRob d.o.o. potrebuje zgoraj navedene osebne podatke, da lahko izpolni naročilo in vam dostavi kupljene artikle.

Te osebne podatke obdeluje za izvajanje pogodbe (člen 6(b) Uredbe). Podatki se hranijo 5 let od dneva izpolnitve pogodbe.

 3. Uporabniki osebnih podatkov:

Pogodbeni obdelovalec, ki za družbo OsterRob d.o.o. vzdržuje in gostuje spletno stran.

 4. Prenos osebnih podatkov v tretjo državo ali mednarodno organizacijo:

Osebni podatki se ne prenašajo v tretje države ali mednarodne organizacije.

5. Posameznikove pravice:

Posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, ima pravico zahtevati  dostop do osebnih podatkov in  popravek ali izbris osebnih podatkov ali omejitev obdelave v zvezi z njim ter pravico do ugovora obdelavi in pravico do prenosljivosti podatkov. Zahteva posameznika se obravnava skladno z določbami Splošne uredbe o varstvu podatkov. Posameznik ima tudi pravico do vložitve pritožbe pri Informacijskemu pooblaščencu.

 6. Ali je zagotovitev osebnih podatkov statutarna ali pogodbena obveznost ali pa obveznost, ki je potrebna za sklenitev pogodbe, ter ali mora posameznik, na katerega se nanašajo osebni podatki, zagotoviti osebne podatke ter kakšne so morebitne posledice, če se taki podatki ne zagotovijo

Posameznik se lahko prostovoljno odloči, ali se bo prijavil na novice. Podatki, ki jih posreduje pri oddaji sporočila, pa so potrebni za to, da mu lahko družba OsterRob d.o.o. odgovori in za kasnejšo morebitno sklenitev pogodbe.

 7. Avtomatizirano sprejemanje odločitev ali profiliranje se ne izvaja.

Izjava o varstvu osebnih podatkov:

1. V kakšnem primeru me bo družba OsterRob d.o.o. kontaktirala?

Družba OsterRob d.o.o. vas bo kontaktirala le v dveh primerih:

- če se naročite na e-novice;

- če pošljete sporočilo,

- če naročite posamezni artikel.

2. Ali bodo moji osebni podatki posredovani tretjim osebam?

Družba OsterRob d.o.o. osebnih podatkov, pridobljenih z naročanjem na e-novice ali oddajo povpraševanja ne bo posredovala tretjim osebam, razen če zakon ne določa drugače.

3. Ali in kako lahko izvem, katere moje osebne podatke obdeluje Informacijski pooblaščenec?

Družba OsterRob d.o.o. vam bo na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo glede podatkov, ki se nanašajo na vas, omogočila vpogled v osebne podatke, njihovo prepisovanje ali kopiranje ter njihov izpis, posredovala vam bo seznam uporabnikov, katerim so bili posredovani osebni podatki, kdaj, na kakšni podlagi in za kakšen namen. Prav tako vam bo družba na vašo zahtevo v skladu z veljavno zakonodajo podala tudi druge informacije v zvezi z vašimi osebnimi podatki, ki jih zbira. Za namen pridobivanja potrditve, ali se v zvezi s posameznikom obdelujejo osebni podatki in posledično še ostale informacije, lahko posamezniki uporabite sledeči elektronski naslov, kamor naslovite svojo zahtevo: luka@osterrob.si.

4. Sklepno

Družba OsterRob d.o.o. se zavezuje, da bo varovala zaupnost osebnih podatkov uporabnikov spletnega mesta. Zbrane podatke bo uporabila izključno za namene, za katere jih bodo posredovali uporabniki spletnega mesta.

Osebnih podatkov in kontaktnih informacij ne bo uporabljala v druge namene ter jih brez izrecnega dovoljenja uporabnika spletnega mesta ne bo razkrila tretjim strankam, razen če zakon ne določa drugače. Storila bo vse, da vaše osebne podatke zaščiti pred kakršnimi koli kršitvami in zlorabami.

Vaša vprašanja v zvezi z varstvom vaših osebnih podatkov pri uporabi te spletne strani lahko pošljete na luka@osterrob.si.

Več o varstvu osebnih podatkov si lahko preberete v Politiki zasebnosti.