Nov spiralni rezalnik »Peel S« Chiba

€220,00

Vsaka kulinarika zahteva znanje posebnih tehnik rezanja, ki omogočajo popolne rezultate pri pripravi raznolikih receptov. Način sekljanja in rezanja zelenjave, rib in mesa, pomembno vpliva na okus in teksturo hrane, bistvena je seveda tudi končna vizualna podoba jedi. V japonski kuhinji se uporabljajo nekatere zelo posebne tehnike, pri čemer po zahtevnosti med njimi izstopa katsuramuki. Gre za lupljenje večje gomoljne zelenjave (na primer redkve daikon) na dolge in tanke lističe, zato je to ena od najtežjih japonskih tehnik rezanja, ki zahteva veliko izkušenj in znanja. Če se te tehnike lotimo z nožem (običajno se uporablja Usuba), potrebujemo ogromno vaje in potrpežljivosti, pa tudi precej časa. Z novim spiralnim rezalnikom »Peel S« Chiba bomo lahko dosegli podobne rezultate v zelo kratkem času, ne da bi nam bilo treba v urjenje vložiti več let.

Rezalnik ima rezilo z ravnim in tankim robom, ki se med vrtenjem premika levo in desno ter posnema gibe z ostrim nožem. V rezalnik vstavite kos zelenjave, dvignite rezilo in zavrtite ročaj. Le v nekaj trenutkih boste narezali popolne, enakomerno tanke lističe daikona. Ta rezalnik se lahko uporablja tudi za izdelavo tankih rezancev ali lističev iz druge zelenjave, na primer krompirja, rdeče pese, bučk in ostale trde zelenjave.

*Upoštevajte, da mehkejša zelenjava, kot so kumare, ni primerna, saj ima mehko jedro.

  • Velikost:  300 × 240 ×165 mm
  • Teža: 1,7 kg
  • Največji premer: 100 mm
  • Največja širina: 120 mm
  • Debelina lističa: cca 0,5 mm 
Kategorija: 
Proizvajalec: