New Chiba "Peel S" Turning Slicer

€220,00

V vsaki kulinariki se je pomembno naučiti specifičnih tehnik rezanja, da dosežemo pravi rezultat različnih receptur. Način sekljanja in rezanja zelenjave, ribe in mesa, ima velik vpliv na okus in teksturo hrane, bistvenega pomena pa je seveda tudi končna vizualna podoba jedi. Japonska kuhinja ima nekaj zelo posebnih tehnik, med katerimi po težavnosti zelo izstopa »katsuramuki«. Gre za lupljenje večje gomoljne zelenjave (kot je recimo daikon) v dolge in tanke lističe in je ena najtežjih in kompleksnih japonskih tehnik rezanja. V kolikor se te tehnike lotimo z nožem (običajno se uporablja Usuba), zahteva ogromno vaje in potrpežljivosti, prav tako pa je časovno zelo obremenjujoča. New Chiba "Peel S"" Turning Slicer lupilec pa nam omogoča podoben rezultat v kratkem času in brez mesecev in mesecev učenja.

Lupilec ima rezilo z ravnim in tankim robom. Kos zelenjave vstavite v lupilec, dvignite rezilo in obrnite ročaj. V nekaj trenutkih boste imeli popolne in enakomerno tanke lističe daikona. Ta lupilec se lahko uporablja tudi za izdelavo tankih rezancev ali lističev iz druge zelenjave, na primer krompirja, rdeče pese, bučk in ostale trde zelenjave.

*Upoštevajte, da mehkejša zelenjava, kot so kumare, ni primerna, saj ima mehko jedro.*

Velikost:  300×240×165 mm
Teža: 1,7 kg
Max premer: 100 mm
Max širina: 120 mm
Debelina lističa: cca 0,5 mm 

Kategorija: 
Proizvajalec: