Deska za rezanje hrast

€125,00

Ročno izdelana deska za rezanje je narejena iz hrastovega lesa. Posebnost te deske je, da je sestavljena tako, da so vlakna lesa obrnjena navzgor in zato nudi boljše pogoje za rezanje, saj takšna podlaga manj poškoduje rezalno površino noža. Velikost deske omogoča uporabo na domačem kuhinjskem pultu, odlično pa bo služila tudi v profesionalnem okolju. 

Hrastovo drevo (Quercus robur) zraste do 40 m in lahko doseže izjemno starost. Najstarejši znani hrast je star okoli 1500 let (Litva). Les je precej trd in se največ uporablja za sode, parket, pohištvo, v današnjem času pa se je izkazalo, da je zelo primeren za izdelke, ki so lahko v stiku z živili. Skorja hrasta, kot tudi sam les, vsebuje več zdravilnih učinkovin, največ je tanina, ki je rastlinska polifenolna spojina in je naravna bioaktivna kemijska substanca, koristna za zdravje, saj preprečuje razvoj bolezni deluje in tako preventivno kot kurativno. S tega vidika je hrastov les, ki je še dodatno impregniran z oljem, primeren za izdelavo produktov, ki so namenjeni pripravi hrane. 

V kompletu z desko je tudi OLJE ZA NEGO IN ZAŠČITO LESENIH POVRŠIN, ki je primerno za lesene izdelke, ki so v stiku z živili. Olje se globoko vpije v les in naredi površino vodo odbojno. Sestavljeno je pretežno iz rastlinskih in mineralnih olj. 

Dimenzija: 40 cm x 30 cm x 5 cm
Teža:  4,5 kg
Embalaža: Izdelek za prodajo je v kartonski embalaži, z dodanim oljem (50 ml) za vzdrževanje
Nega: Deska za rezanje ni namenjena za pranje v pomivalnem stroju!

Kategorija: 
Proizvajalec: