Članki

Vse o brusnih kamnih in ostalih pripomočkih za brušenje.

Yoshida Hamono je družinsko podjetje s tradicijo in dolgo zgodovino obdelovanja jekel.

Shigeki Tanaka spada med mlajšo generacijo japonskih kovačev.

Kaj je to patina in kako negujemo nož s patino.

Zgodba o japonskih kovačih, najostrejših kuhinjskih nožih, skrivnostnih jeklih in najboljšem sušiju

Kuhinjski noži so zagotovo temelj vsake kuhinje. Zakaj torej izbrati kuhinjski nož kot darilo?

Uporaba in vzdrževanje kakršnegakoli kuhinjskega noža z namenom podaljševanja njegove življenjske dobe in ostrine rezila.

Kako izbrati kuhinjski nož? Oblika in materiali, splošna pravila pri izbiri noža & osnovne razlike med jekli.

Japonski kuhinjski noži so se razvili iz enostavnega in težkega rezila v mnogo dobro premišljenih oblik za točno določena opravila.

Japonski kuhinjski noži zahodnega tipa se od tradicionalnih japonskih kuhinjskih nožev razlikujejo po klasičnem zahodnem ročaju in po rezilu, ki je brušeno na obeh straneh.

Vse o japonskih jeklih.

Oster nož bo gladko prerezal sestavine. Top nož bo poškodoval stene celic mesa, zelenjave, ribe...