Članki

Že dolgo nas navdušuje japonska kultura in v svetu priznane rokodelske veščine.

Če bomo pekli na žaru, zakaj ne bi pekli na najboljšem oglju, ki obstaja?

Kaj je lepšega kot družba prijateljev, kozarec vina in sveže narezan pršut?

Vsak nož, ne glede na to, kako kakovosten ali drag je, bo z uporabo postal top in potreboval bruš

Takeshi Saji je odraščal v kovaški družini in dneve preživljal v delavnici, kjer je opazoval kako

Vse o brusnih kamnih in ostalih pripomočkih za brušenje.

Yoshida Hamono je družinsko podjetje s tradicijo in dolgo zgodovino obdelovanja jekel.

Shigeki Tanaka spada med mlajšo generacijo japonskih kovačev.

Kaj je to patina in kako negujemo nož s patino.

Zgodba o japonskih kovačih, skrivnostnih jeklih in najboljšem sušiju

Zakaj izbrati kuhinjski nož kot darilo?

Uporaba in vzdrževanje kuhinjskega noža.

Oblika in materiali, splošna pravila pri izbiri noža & osnovne razlike med jekli.

Japonski noži so se razvili iz enostavnega rezila v mnogo dobro premišljenih oblik.

Vse o japonskih jeklih.

Oster nož bo gladko prerezal sestavine.