Članki

Kaj je lepšega kot družba prijateljev, kozarec vina in sveže narezan pršut?

Vsak nož, ne glede na to, kako kakovosten ali drag je, bo z uporabo postal top in potreboval bruš

Takeshi Saji je odraščal v kovaški družini in dneve preživljal v delavnici, kjer je opazoval kako

Vse o brusnih kamnih in ostalih pripomočkih za brušenje.

Yoshida Hamono je družinsko podjetje s tradicijo in dolgo zgodovino obdelovanja jekel.

Shigeki Tanaka spada med mlajšo generacijo japonskih kovačev.

Kaj je to patina in kako negujemo nož s patino.

Zgodba o japonskih kovačih, skrivnostnih jeklih in najboljšem sušiju

Zakaj izbrati kuhinjski nož kot darilo?

Uporaba in vzdrževanje kuhinjskega noža.

Oblika in materiali, splošna pravila pri izbiri noža & osnovne razlike med jekli.

Japonski noži so se razvili iz enostavnega rezila v mnogo dobro premišljenih oblik.

Vse o japonskih jeklih.

Oster nož bo gladko prerezal sestavine.