Traditional Stone 1000

€39,00

Za brušenje vseh vrst rezil priporočamo vodobrusne kamne Naniwa, ki so namenjeni profesionalni in domači uporabi za hitro in učinkovito brušenje. Zelo dobra cena glede na kvaliteto kamna.

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #1000 je za fino brušenje rezil. To je začetni kamen, s katerim bomo dobro ostrino dosegli tudi že pri nožih srednje kvalitete, ki so odlični za rezanje mesa, morske hrane in zelenjave. Za nadaljevanje brušenja priporočamo kamen granulacije #3000.

UPORABA:
Obraba Traditional kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile.  Glavna razlika med Traditional in Super Stone linijo kamnov pa je čas namakanja - kamne Traditional linije pred brušenjem namočimo v vodo za cca 30 min. 

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm

Komentarji

Lahko rečem, da je kamen zelo dober in se z njim fino nabrusi nož, edina slabost tega kamna je, da se v primerjavi s kamnom "super stone" veliko hitreje izrablja. Posledično sem ga bil primoran med brušenjem večkrat čistiti z vodo, da sem odstranil "izrabljen" del ter seveda noževe kovinske "opilke". Z njim in v kombinaciji s kamnom granulacije 3000 mi je uspelo nabrusiti tudi tiste poceni nekvalitetne nože do zavidljive ostrine.