Super Stone 3000

€75,00

Za brušenje vseh vrst rezil priporočamo vodobrusne kamne Naniwa, ki so namenjeni profesionalni in resni domači uporabi za hitro in učinkovito brušenje. #3000 je gotovo naš najljubši in najbolj uporaben  kamen!

NAMEN:
Primerno za japonske in nemške kuhinjske nože, britve in mizarska orodja. Kamen granulacije #3000 je za zelo fino brušenje in kot korak med granulacijo #1000 in #6000 ali #8000 in/ali za odstranjevanje igle. 

#3000 je v zbirki kamnov najpomembnejši kamen, s katerim lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih že zaključujemo brušenje. Dobro odstranjuje material in odlično polira. Pri zelo pogostem brušenju ga lahko uporabljamo kot edini kamen. Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla svetujemo uporabo leather stropa, za karbonska jekla (Shirogami in Aogami) pa kamen #8000. 

UPORABA:
Obraba Super kamna je počasna in pri brušenju ne potrebujemo sile. Pred brušenjem kamen namočimo v vodo za do 10 min. Pri Super kamnih velja princip Splash & Go in zato za brušenje ne potrebujemo veliko priprav. 

Kamen nima podstavka, zato vam za udobno, učinkovito in varno delo svetujemo nakup stojala za brušenje.

Prednosti brušenja z vodobrusnim kamnom so, da s pravilno tehniko dosežemo izredno ostrino rezila, slabosti pa, da se je treba pravilne tehnike naučiti.

KAKO NABRUSIMO KUHINJSKI NOŽ?
Vabljeni k ogledu naše video male šole brušenja ter na Tečaj brušenja nožev.

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 210 mm × 70 mm × 20 mm