Suehiro Rika 5000

€70,00

Linija kamnov znamke Suehiro Rikka je ena najboljših med vodobrusnimi kamni srednjega cenovnega razreda. Spadajo med srednje trde kamne, zato med brušenjem hitro ustvarijo pasto - to pomeni, da med brušenjem na površini kamnov nastanejo sveža abrazivna zrna in posledično kamen zelo hitro brusi. Ker hitreje dobijo pasto, se med brušenjem tudi nekoliko hitreje obrabljajo, zato bodo potrebovali nekaj več ravnanja. Ne potrebujejo dolgega namakanja. Z njimi lahko brusimo katerokoli vrsto jekla. 

Vodobrusni kamen Suehiro Rika granulacije 5000 hitro in enakomerno brusi, saj med brušenjem hitro ustvari pasto, ki pripomore k bolj enakomernemu in hitrejšemu brušenju. Odličen zaključevalni kamen za odstranjevanje igle in poliranje. Za nadaljevanje procesa priporočamo uporabo usnjenega jermena za brušenje.

Ta kamen smo testirali na ZDP-189 Honyaki Yanagibi, ki je zelo zahtevna za brušenje. Rezultat? Kamen je prestal test z odliko! S tem kamnom dobimo tudi izrazit kontrast med Haganom in Jiganom in je zato primeren za delanje kasumi finishov. Odlično se bo izkazal pri brušenju enostranskih nožev in tanjšanju. Seveda pa je izjemen tudi za normalno brušenje.

Pred uporabo potrebno namočiti za vsaj 5 min. Ker se kamen hitreje obrablja, je nujno redno ravnanje. Priporočamo Atoma Diamond Stone 140 ali ravnalec za kamne Naniwa.

Kamen vključuje stojalo, ki bo preprečilo zdrs kamna na katerikoli površini in kamen Nagura (dressing kamen), trši, manjši kamen, s katerim med brušenjem čistite jeklene delce s površine kamna in ustvarjate pasto.

Dimenzija: 206×73×23 mm
Dimenzija embalaže: 256×90×55 mm
Teža: 900 g
Model: Rika

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: 
Dimensions: 206 mm × 73 mm × 23 mm