Suehiro New Cerax 5000

€70,00

Linija kamnov znamke Suehiro Cerax je ena najboljših med vodobrusnimi kamni srednjega cenovnega razreda. Spadajo med srednje trde kamne, zato med brušenjem hitro ustvarijo pasto - to pomeni, da med brušenjem na površini kamnov nastanejo sveža abrazivna zrna in posledično kamen zelo hitro brusi. Ker hitreje dobijo pasto, se med brušenjem tudi nekoliko hitreje obrabljajo, zato bodo potrebovali nekaj več ravnanja. Ne potrebujejo dolgega namakanja. Z njimi lahko brusimo katerokoli vrsto jekla.

Kamen granulacije #5000 je za zelo fino brušenje in kot korak med granulacijo #1000 in #8000 in/ali za odstranjevanje igle. #5000 spada v zbirko kamnov fine granulacije, s katerim lahko pri srednje dobrih in dobrih nožih že zaključujemo brušenje. Dobro odstranjuje material in odlično polira. Kot naslednji korak za nemška jekla in nerjaveča japonska jekla, svetujemo uporabo leather stropa, za karbonska jekla (Shirogami in Aogami) pa kamen #8000. 

Pred uporabo potrebno namočiti za vsaj 5 min. Ker se kamen hitreje obrablja, je nujno redno ravnanje. Priporočamo Atoma Diamond Stone 140 ali ravnalec za kamne Naniwa.

Kamen vključuje stojalo, ki bo preprečilo zdrs kamna na katerikoli površini in kamen Nagura (dressing kamen), trši, manjši kamen, s katerim med brušenjem čistite jeklene delce s površine kamna in ustvarjate pasto. Škatle za shranjevanje izdelkov CERAX lahko uporabite tudi kot priročno posodo za namakanje kamna pred brušenjem.

Dimenzija: 183×63×20 mm
Dimenzija embalaže: 240×93×43 mm
Teža: 630 g
Model: New Cerax / CR-5003-B

Kategorija: 
Proizvajalec: 
Granulacija: